Imunopedia: conferință internațională

Publicat: 04.08.2022
09 - 
09:00
Sala Senatului, Blocul didactic central al Universității, et. 3 (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165)
înregistrare prealabilă

conferințăDepartamentul Pediatrie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova în parteneriat cu Institutul pentru sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, București și Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Timișoara, România, organizează conferința națională cu participare internațională cu genericul Imunopedia, ediția a doua. 

Evenimentul științific se va desfășura în format mixt, în zilele de 9 și 10 septembrie curent, în Sala Senatului, Blocul didactic central al Universității, et. 3 (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165).

Manifestarea va fi onorată de prezența mai multor personalități notorii – specialiști în domeniul pediatriei din România, Ucraina și Republica Moldova, care vor aborda subiecte privind imunodeficiențele primare și combinate – Dr. Alexis Cochino, Institutul pentru sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”; imunoglobulinele în imunologia pediatrică – Dr. Gherghina Ioan, Institutul pentru sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”; sindrom febril recurent cu hipogamaglobulinemie și fenotip downian – Dr. Mihaela Bataneanț, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, infecțiile sistemului bronhopulmonar la copii cu imunodeficiențe primare – Dr. Svetlana Sciuca, șef Clinică Pneumologie, USMF „Nicolae Testemițanu”; imunodeficiențe primare în Ucraina – Dr. Anastasia Bondarenco, profesor universitar, Universitatea Națională de Sănătate ”P.L.Shupyk” din Ucraina.

Pe parcursul celor două zile vor fi puse în discuție și alte subiecte: sindromul hiper-IgE, vaccinarea la persoanele imunodeprimate, rolul analizelor în pediatrie, bolile autoinflamatorii, corticosteroizi în practica pediatrică, infecțiile sistemului bronhopulmonar la copii cu imunodeficiențe primare și alte subiecte importante din domeniu, manifestări cutanate la copii cu imunodeficiențe congenitale ș.a.

La conferință vor participa și cadre științifico-didactice, studenți-doctoranzi, medici rezidenți, studenți ș.a.

Pentru participare completați formularul.

Linkul pentru participarea on-line urmează să fie plasat.

Adăugaţi la calendar 2022-09-09 06:00:00 2022-09-09 06:00:00 Imunopedia: conferință internațională Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
usmf
Imunopedia
conferință internațională

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii