STIMATI UTILIZATORI!

Biblioteca Stiintifica Medicala a USMF “Nicolae Testemitanu” va ofera acces la 6 baze de date, gratie “Proiectului de parteneriat pentru dezvoltarea retelei bibliotecilor medicale din Republica Moldova” (North Carolina-Moldova Medical Libraries Partnership)


1. Clin-eguide - este o baza de date ce cuprinde rezultatele medicinii bazate pe dovezi. Clin-eguide este un nou provider de informatie, care are drept scop de a crea un sistem de cunostinte bazate pe dovezi, de a distribui aceste cunostinte specialistilor din domeniul medicinii si farmaceuticii, fapt care va contribui la îmbunatatirea rezultatelor clinice ale pacientilor, la reducerea variabilitatii îngrijirii medicale prin aplicarea în practica medicala a deciziilor bazate pe dovezi.
http://www.clineguide.clineguide.com

2. DynaMed - este o baza de date referativa (resursa de referinte), care pune la dispozitia specialistilor din domeniul sanatatii cele mai disponibile si actuale dovezi cu scopul de a sustine procesul de luare a deciziilor clinice. DynaMed face parte din produsele medicale detinute si oferite de EBSCO Publishing (cel mai mare furnizor de cercetari on-line si resurse referentiale din lume, care satisface necesitatile de informare ale comunitatii medicale la nivel international pe parcursul a mai mult de 60 ani).
http://search.epnet.com sau http://search.ebscohost.com

3. MEDLINE / OVID - baza de date elaborata de Biblioteca Nationala de Medicina din SUA, lider international pe piata informationala din domeniul medicinii si farmaceuticii, care cuprinde informatie din domeniul medicinii datând cu anul 1966 si pâna în prezent, cuprinzând abstractele articolelor din cca 5000 de titluri de reviste, totodata cu link-uri la articole full-text din cele mai prestigioase 1000 reviste medicale din lume.
http://gateway.ovid.com


4. STAT! Ref Online Library - este o biblioteca medicala electronica ce cuprinde pentru început 11 carti electronice full-text de profil medical:
1. BASIC & CLINICAL PHARMACOLOGY - 9TH ED. (2004)
2. DIAGNOSTIC AND STATISTICAL MANUAL - TEXT REVISION (DSM-IV-TR™, 2000)
3. FITZPATRICK'S COLOR ATLAS AND SYNOPSIS OF CLINICAL DERMATOLOGY - 5TH ED. (2005)
4. GRIFFITH'S 5-MINUTE CLINICAL CONSULT - 14TH ED. (2006)
5. HOLLAND-FREI CANCER MEDICINE - 6TH ED. (2003)
6. MEDICAL IMMUNOLOGY - 10TH ED. (2001)
7. THE MERCK MANUAL OF DIAGNOSIS AND THERAPY - 17TH ED. (1999) CENTENNIAL EDITION
8. OXFORD HANDBOOK OF CLINICAL DENTISTRY - 4TH ED. (2005)
9. RED BOOK®: 2006 REPORT OF THE COMMITTEE ON INFECTIOUS DISEASES - 27TH ED.
10. SHERRIS MEDICAL MICROBIOLOGY - 4TH ED. (2004)
11. USP DI® DRUG INFORMATION FOR THE HEALTH CARE PROFESSIONAL - 26TH ED. (2006)
http://online.statref.com

5. MD Consult a fost lansat în 1997, câstigând repede popularitate gratie continutului sau bogat. MD Consult serveste la moment mai bine de 280 000 de utilizatori, fiind licentiat de 1700 organizatii medicale din întreaga lume, inclusiv de cca 95% din scolile medicale din SUA. În fiecare luna, abonatii realizeaza mai mult de 1,5 mln. de cautari si vizualizeaza mai mult de 8 mln. pagini de continut medical.
http://home.mdconsult.com

6. First Consult furnizeaza informatie despre mai bine de 20 000 subiecte medicale, prezentate într-o ordine consecventa, într-un format usor accesibil.
- diagnostic diferencial – o lista de cca 1800 potentiale diagnostice,
grupate dupa vârsta si prevalenta;
- subiecte medicale – o baza de date, ce contine informatie actualizata saptamânal despre evaluare, diagnostic, tratament.
- educarea pacientului.

http://home.mdconsult.com

 • Springer Verlag - una din editurile mondiale de vârf, care asigura accesul on-line la 2400 reviste electronice de calitate în diverse domenii stiintifice (medicina – 230 titluri de reviste).
  http://www.springerlink.com
 • Oxford University Press - acces la mai mult de 120 publicatii în domeniile stiintelor tehnice si aplicate, tehnologii, medicina, stiinte socio-umane publicate de Oxford University Press.
  http://www.oxfordjournals.org
 • The Royal Society of London – acces la patru reviste de frunte de rang international, care contin numai materiale recenzate de calitate înalta în domeniul matematicii, fizicii, stiintelor tehnice, biologiei, ecologiei, inclusiv medicina clinica, publicate de The Royal Society of London, Academia Nationala din Marea Britanie.
 • Mary Ann Liebert Inc. - cele mai noi studii si investigatii clinice în domeniul biomedicinii (52 titluri de reviste).   
 • 30 reviste electronice medicale ale editurii germane Thieme-connect (lb. engleza).
 • Editura franceza MASSON va pune la dispozitia Dvs 65 reviste electronice medicale (în lb.franceza).
 • http://www.e2med.com

 

Accesul la aceste resurse este autorizat si pentru a primi un nume de utilizator si o parola (pentru avea acces direct de la catedra) Va adresati la Centrul de Informare «INFOMEDICA» sau la nr. de telefon : 20-52-16, e-mail: infomedica@usmf.md